Stigla nam je zima, a s njom i niske temperature, tako da hladne i promrzle noge postaju dio svakodnevnice. Na primjer, završili ste s poslom, kućanskim obavezama ili slično, zasluženo sjedate pred tv ekran, ušuškani u najdražu deku i tad nastaju problemi. Grčevi u mišićima, tupa bol u listovima, konstantna hladnoća u stopalima, smanjen osjet praćen trncima u stopalima.

Ima li to veze sa zimom i niskim temperaturama ili su problemi ozbiljniji?!

Najčešći uzrok tomu je loša periferna cirkulacija.

Cirkulacija je kolanje krvi kroz sustav koji čine krv i krvne žile, omogućuje prijenos kisika i hranjivih tvari do organa i svih ostalih dijelova tijela. Krvne žile moraju biti elastične i prohodne, jer ukoliko nisu dolazi do poremećaja u cirkulaciji što utječe na normalno funkcioniranje organizma te može dovesti do razvoja mnogih bolesti srca i krvnih žila, uključujući i slabu cirkulaciju u perifernim dijelovima tijela, rukama i nogama.

Neki od simptoma slabe periferne cirkulacije su: promjena boje kože (koža je blijeda, plava ili ljubičasta), hladne noge, ruke, prsti, tupa bol u listovima, edemi i otekline, rane koje teško zarastaju…

Čimbenici koji pogoduju slaboj cirkulaciji su: tjelesna neaktivnost, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana, povišene masnoće u krvi, povišeni krvni tlak, dijabetes, pretjerano konzumiranje alkohola, kofeina …

Kako biste riješili probleme sa nedostatnom i oslabljenom cirkulacijom te nesmetano obavljali svakodnevne aktivnosti tu su OXYGEN OPTIMAL ČARAPE.

OXYGEN OPTIMAL ČARAPE su kreirane i izrađene od najfinijeg pamuka kako bi nogama osigurale prozračnost i udobnost. Namijenjene su osobama koje pate od periferne cirkulacije, dijabetesa, artritisa ili ateroskleroze, potaknuti će lokalnu cirkulaciju u nogama, smanjiti grčeve, trnce, bolove, te smanjiti oticanje nogu.