Kada je prostata povećana, ona pritišće mokraćnu cijev, te izaziva bolne probleme kod mokrenja.

Prostata, kao što znamo je žlijezda smještena ispod mokraćnog mjehura. Njena funkcija je proizvodnja većeg dijela sjemene tekućine, a osnovna funkcija je održavanje spermija i plodnosti.

Prostata odraslog muškarca promjera je 3,5 cm i teži 20 g. Ta veličina prostate ostaje do 40-tih godina, te se zbog umnožavanja stanica ponovno počne povećavati, a nazivamo ju (BPH) dobroćudno povećanje prostate.

Problemi koji uzrokuju njeno povećanje su velika potreba za mokrenjem i nemogućnost potpunog pražnjenja mjehura, jaka bol i peckanje. Ranijim tretmanom možete spriječiti infekcije urinarnog trakta, oštećenje bubrega, krvarenje urinarnog trakta i nemogućnost mokrenja.

Može doći i do upale prostate, a to nazivamo prostatitis. Inače se pojavljuje u srednjoj životnoj dobi muškarca, i za posljedicu ima infekciju urinarnog trakta. Najčešći uzrok su razne bakterije koje potječu iz fiziološke flore probavnog trakta, a neredovitim liječenjem mogu izazvati prsnuće žlijezde.

Iako su bolesti česte, većina muškaraca nedovoljno zna o prostati, njenoj ulozi i zdravlju same prostate.

Zato vam preporučujemo naš prirodni dodatak prehrani u obliku kapsula ULTRAPROST. Glavni aktivni sastojak je Serenoa repens (sabal palma), uz cink, selen i bakar. Sabal palma djeluje tako da smanjuje stanice BPH (dobroćudno povećanje prostate) koje se brzo umnožavaju, odnosno smanjuju prostatu. Također, relaksira mišiće mjehura i na taj način smanjuju pritisak na mokraćnu cijev koje omogućava izmokravanje do kraja. Dok selen, bakar i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.