Bol u leđima, a posebice križobolja, veliki je javnozdravstveni problem jer u rizičnu skupinu spadaju osobe svih dobnih skupina.

Kada se spomene bol u leđima, posebice križobolja, gotovo da i nema osobe koja se barem jednom nije suočila sa tim neugodnim osjećajem. Bez obzira pitate li za to bakicu u parku koja se kreće uz pomoć štapa, gospođu iz trgovine koja je cijeli dan za pultom ili blagajnom, studenta koji većinu vremena provodi sjedeći za kompjuterom ili knjigom.

Zašto je to tako?

Križobolja se može javiti postepeno zbog posla koji obavljamo i načina življenja (mišićni disbalans, dugotrajno sjedenje ili stajanje, nepravilno držanje itd.) ili naglo (npr. ozljeda uzrokovana nepravilnim podizanjem tereta, krivi nagli pokret, ..). no isto tako može biti uzrokovana naglim rastom u mladosti, debljinom, ozljedama kralježnice te degenerativnim promjenama na kralješcima.

Bol može se reflektirati na druge dijelove tijela npr.  u kuku ili duž noge. Druga vrsta bolova u leđima može biti lokalizirana u vratnom dijelu i može se širiti do ramena ili duž ruke te se može javiti slabost osjeta, gubitak snage u šakama i oslabljeni hvat. Bolove u leđima može uzrokovati i nastanak degenerativnih promjena na kralješcima ili suženja prostora između kralježaka.

Neovisno o tome koji je uzrok bolova u leđima, taj neugodan osjećaj ograničava sudjelovanje u dnevnim aktivnostima i narušava kvalitetu života.

Ukoliko se želite riješiti bolova u leđima, grčeva, ukočenosti, peckanja i trnaca duž nogu i ruku preporučamo Vam POJAS ZA LEĐA OXYGEN OPTIMAL.

Pojas za leđa O2O s terapijskim vlaknom Celliant® pospješuje cirkulaciju i podiže volumen kisika do 29% te tako pomaže smanjivanju boli i opuštanju muskulature.

Preporuča se osobama koje pate od bolova u leđima, ali se može koristiti i kod bolova u drugim dijelovima tijela (rame, lakat, kuk, koljeno itd.). Pojas je praktičan, izrazito mekan i tanak i njegovo djelovanje moguće je i  preko odjevnih predmeta. U slučaju da vam se bol ili trnci šire u ruke, odnosno prste tu su i Oxygen optimal rukavice. Rukavice O2O s terapijskim vlaknom Celliant® pospješuju cirkulaciju u rukama i samim  time olakšavaju pokretljivost i smanjuju bolove u šakama. Preporučuju se i osobama koje pate od artritisa, sindroma karpalnog tunela, dermatitisa ili psorijaze.