Dolaskom hladnijeg vremena sve više postaju izraženi i problemi s cirkulacijom. Izlaganje nižim temperaturama utječe na krvne žile i njihovu vazokonstrikciju, odnosno suženje koje ograničava i smanjuje protok krvi kroz krvne žile.

Najveći utjecaj vazokonstrikcije može se primijetiti na perifernim dijelovima tijela kao što su prsti na rukama i šake te stopala.

Simptomi koji se pojavljuju su promjena boje kože na rukama i stopalima stoga oni postaju blijedi, osjećaj hladnoće koji je dugotrajno prisutan, grčevi u mišićima koji se pojavljuju tijekom dana i noći, oticanje zglobova, bolovi i smanjen osjet praćen osjećajem trnaca.

Nastanku problema s cirkulacijom pogoduje današnji više sjedilački način života koji prati manjak tjelesne aktivnosti i kretanja, nepravilna i obilna prehrana koja uzrokuje povišenu tjelesnu težinu i mogućnost razvoja bolesti kao što je dijabetes i posljednji, ali ne i manje bitan čimbenik – stres.

Posljedice nedostatne cirkulacije mogu ograničavati aktivnosti svakodnevnog života, ali i ozbiljno utjecati na zdravlje pojedinca. Obzirom da o pravilnoj cirkulaciji ovisi prijenos kisika i hranjivih tvari u sva tkiva u tijelu, nedostatak istih dovodi do osjećaja umora i iscrpljenosti, bolova u mišićima, nedostatka daha, pada imuniteta i usporavanja metaboličkih procesa u organizmu. Ukoliko se u krvnim žilama nakuplja plak, može doći i do nastanka ateroskleroze koja uzrokuje pojavu povišenog krvnog tlaka.

Posljedica suženja krvnih žila i oslabljene cirkulacije može biti i razvoj Raynaudovog sindroma. Karakterizira ga osjećaj hladnoće, žareća bolnost prstiju na šakama ili stopalima, trnci i promjena boje kože u blijedu ili cijanotičnu (plavu). Simptomi se pojavljuju prilikom izlaganja hladnoći, a smanjuju se poticanjem i poboljšanjem cirkulacije.

Kako Vas hladna stopala, bolovi, grčevi i trnci ne bi spriječili u uživanju u nadolazećim zimskim radostima, preporučamo Vam OXYGEN OPTIMAL ČARAPE I SOKNE.

OXYGEN OPTIMAL ČARAPE I SOKNE – inovativne su čarape i sokne s terapeutskim učinkom koje u sebi sadrže terapijsko vlakno Celliant®.

Celliant® je polimersko vlaknosa 13 termoaktivnih minerala koje apsorbira energiju (toplinu) iz tijela i emitira (vraća) ga natrag kao Infracrvenu energiju (IR) u mišiće i tkivo, kako bi pomogla potaknuti lokalnu cirkulaciju, pružajući olakšanje kod bolnosti i grčeva u mišićima, bolova u zglobovima; povećava oksigenizaciju i opskrbu tkiva hranjivim tvarima, kako bi poboljšala izdržljivost i snagu te pomaže pri oporavku i osjećaju ugode.

Preporučaju se: osobama koje pate od nedostatne periferne cirkulacije, dijabetesa, hladnih, bolnih i umornih nogu te drugih problema uzrokovanih slabom prokrvljenošću tkiva.