IZDVOJITE SVAKODNEVNO 30 MINUTA ZA HODANJE I TIJELO ĆE VAM BITI ZAHVALNO!

Dolaskom proljeća polako se budimo iz zimskog sna i veselimo višim temperaturama, boravku na otvorenom, prvim pupoljcima, dužim danima i aktivnostima. No nakon zimskih mjeseci tijekom kojih smo unosili tešku i kaloričnu hranu, prvi proljetni dani nas zatječu nespremnima. Zato treba pripremiti organizam na proljetni ritam i započeti s laganom tjelesnom aktivnosti provodeći što više vremena na svježem zraku.

Upravo hodanje je jedan od najjeftinijih načina tjelesne aktivnosti, a doprinosi brojne dobrobiti za naše zdravlje. Hodanjem pola sata dnevno umjerenim tempom produžujete život i smanjujete rizik od kardiovaskularnih bolesti te pozitivno utječete na respiratorni sustav. Redovnim hodanjem produžujete si život za 3,7 godina i odgađate kardiovaskularne bolesti za 3,3 godine. Osim toga, štitite se od stresa, poboljšavate raspoloženje, a uz to i pozitivno utječete na višak kilograma. Preporuča se osobama koje tek kreću s gubitkom tjelesne težine upravo zbog manjeg stresa na tijelo a velikog utjecaja na zdravlje. Zdravstvene prednosti hodanja su brojne. Naime hodanje može smanjiti rizik od bolesti srca i infarkta, poboljšati kvalitetu sna, smanjiti rizik od visokog tlaka i dijabetesa, smanjuje opasnost od prijeloma u starijoj životnoj dobi, potiče mršavljenje, pozitivno utječe na zglobove i smanjuje bolnost. U hodanju sudjeluje više od 200 kostiju te 600 mišića. Prilikom hodanja leđa držite uspravno i glavu ravno, a ramena neka vam budu opuštena. Ruke držite lagano savijene u laktovima i pomičite ih zajedno sa suprotnom nogom. Ovisno o brzini hoda prilagodite svoje disanje. Dok hodate gledajte ispred sebe i najprije spuštajte petu o tlo, a potom ostatak stopala. Ukoliko se krećete prometnicama, držite se lijeve strane ceste kako bi vam vozila išla u susret. Odmorite se nakon svakih 50-60 minuta hoda 5-10 minuta. Ponesite vode, no za vrijeme hoda pijte što manje, a prilikom svakog gutljaja zadržite malo vode u ustima i polako progutajte. Obucite komotnu odjeću, obavezno čarape i naravno udobne tenisice.

Predstavljamo svim ljudima u pokretu STARTAS O2O platnene tenisice s gumenim potplatom. Prozračne, ugodne i lagane Vašim nogama pružaju osjećaj odmornih i lakih nogu bez bolova, grčeva i trnaca. Maksimalno olakšavaju obuvanje zbog gumice koja se nalaze ispod vezica. Terapija od Cellianta se nalazi u tabanici i klinički dokazano potiče cirkulaciju, povećava opskrbu kisikom, ubrzava oporavak nakon napora i ozljeda, smanjuje bolove, grčeve i trnce u nogama te olakšava kretanje. Idealne su za ovo vrijeme i pašu uz svaku odjevnu kombinaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)