Dolaskom novih tehnologija i novih vrsta materijala, danas možemo proizvesti površine koje ubijaju mikroorganizme, a to uvelike doprinosi zaustavljanju infekcija i prije nego dođu u kontakt s čovjekom.

Organizmi koji uzrokuju mnoge bolesti, od gljivica, pa sve do virusa i parazita, sve više razvijaju otpornost na lijekove i mnogo brže od proizvodnje novih inovativnih metoda liječenja i lijekova. To znači da se bolesti sve teže liječe i tako predstavljaju veliki problem.
Ipak, pojedini znanstvenici vjeruju da je promjenom teksture površina koje svakodnevno dodirujemo, moguće uništiti bakterije i prije nego dođu u kontakt s ljudima.
Tako se polaže nada u legure bakra. Ioni u bakru su antivirusni i antibakterijski te mogu, kako potvrđuju istraživanja, uništiti i do 99% bakterija u kratkom roku.
Bakar je efikasniji i od srebra, a potrebna mu je vlaga da bi se aktivirala njegova antimikrobna svojstva. Stoga ne čudi da se bakar danas sve više koristi u zdravstvene svrhe i to u svrhu sprječavanja već nastalih simptoma nekih bolesti ili liječenje pojedini stanja.

Jedan od primjera korištenja čestica bakra su i naše nove Oxygen Optimal Dry čarape s nano česticama bakra, odnosno cupron® tehnologije.
Inovativne čarape Oxygen Optimal DRY, koriste nova tehnološki napredna vlakna Cellianta® i Cuprona® koji naša stopala drže u suhom okolišu, sigurnom od bakterija i gljivica, no s druge strane daju nam više snage, ubrzavaju oporavak nakon fizičkih napora, potiču lokalnu cirkulaciju i umanjuju bolove, grčeve i trnce koji se znaju javljati u nogama.
Idealne su za osobe koji su cijeli dan u zatvorenoj obući, osobe koje su cijeli dan na nogama, osobe koje pate od poremećaja periferne cirkulacije, dijabetesa, atletskog stopala, gljivičnih infekcija, neugodnog mirisa nogu i sl.

Čarape nemaju gornju gumicu, rađene su od bio pamuka i nemaju unutrašnjih šavova.Ova jedinstvena čarapa na tržištu, ujedno je i tehnološki najnaprednija u očuvanju ljudskog zdravlja.
Pružite svojim stopalima, stabilno, suho i zdravo okružje bez straha od neugodnih mirisa, virusa i bakterija!