Moderan način života, nepažnja i smanjena briga oko zdravlja uzrokuje toksično okruženje za rad naše jetre. Stres, nekvalitetna prehrana, prekomjerna upotreba lijekova i povišena tjelesna težina dovode do usporenog i nekvalitetnog rada jetre.

Jetra je kemijska tvornica našeg organizma. Zašto?

Sve što unesemo u organizam putuje u jetru, što ukazuje na činjenicu da je ona pod svakodnevnim naporom. Obavlja „pregled“ tvari koje uđu u nju i pretvara ih u toksine (štetne tvari), zatim procesom detoksikacije, navedene toksine pretvara u molekule koje se dalje eliminiraju iz našeg tijela kroz bubrege ili crijeva. Čak i najmanji poremećaj ovog procesa može narušiti zdravlje jetre. Zbog toga, možemo zaključiti da je jetra kemijska tvornica našeg organizma. Ukoliko ona ne obavlja svoj posao kvalitetno i pravilno, u našem tijelu se nakupljaju toksini koji uzrokuju razne druge ozbiljne probleme. Dok ako je naša jetra zdrava, snažna i obavlja proces detoksikacije kako treba onda stvara zdravo okruženje u našem tijelu koje nas štiti od razvoja drugih bolesti.

Skoro svaki drugi stanovnik pati od problema s jetrom. Zato saznajmo koji je najučestaliji problem s jetrom. (citat)

Zašto je jetra toliko važna?

Kao što je spomenuto na početku, jetra ima višestruku ulogu i veliku važnost za svakodnevno uredno funkcioniranje našeg organizma.

Jetra ima mnogobrojne funkcije poput :

 1. Ključne uloge u razgradnji hrane koju jedemo,
 2. Sinteze proteina koji cirkuliraju u krvi
 3. Ima ključnu ulogu u regulaciji razine šećera u krvi ( potreba za glukozom se bilježi u jetri, a glukozu tijelo osigurava probavom hrane ili razgradnjom glikogena, glikogen = skladišni šećer u jetri i mišićima). Kada tijelo nije u mogućnosti osigurati glukozu probavom, a rezerve u jetri su „prazne“, jetra uskače i preuzima odgovornost na sebe. Tako jetra pokreće proces kojim iz aminokiselina ili drugih molekula nastaje glukoza i osigurava potrebnu ravnotežu razine šećera u krvi.
 4. U jetri nastaje i kolesterol (dobar i loš)
 5. Osim gore navedenih funkcija, hepatociti, tj. stanice jetrenog parenhima obavljaju više od 500 različitih fizioloških funkcija koje imaju značajnu ulogu u našem organizmu
Ukoliko se simptomi jetrene disfunkcije zanemaruju i jetra se ne liječi na vrijeme, doći će do ciroze jetre i raznih drugih komplikacija.

Što je masna jetra?  

Masna jetra je posljedica nakupljanja masti u jetri, koja prelazi 5% ukupne težine jetrenog tkiva i najčešće je oboljenje jetre. Ukoliko se masna jetra (NASH) ne liječi na vrijeme, osoba će zasigurno oboljeti od ciroze jetre.

Koji su najčešći uzroci masne jetre?

 • debljina
 • dijabetes
 • prekomjerna upotreba alkohola

Premda nije jednako zastupljena u svakodnevnoj konverzaciji kao primjerice kolesterol, artritis, visoki tlak ili problemi sa šećerom, masna jetra je po mnogočemu nalik na te tegobe. S jedne strane, podjednako je učestala, a s druge strane, od nje primarno obolijevaju osobe starije od 50 godina. Drugo ime za masnu jetru je steatoza jetre.

Simptomi masne jetre!

–        ne uzrokuje značajne simptome

–        povećanje jetre, koje uzrokuje bol pod desnim rebrenim lukom

Obratite pažnju na ove simptome!

–        umor

–        malaksalost

–        bol pod desnim rebrenim lukom

Ciroza jetre

Ciroza jetre je bolest jetre koja uzrokuje promjenu u građi jetrenog tkiva, krvnih žila i stanica jetre. Takve promjene dovode do raznih drugih komplikacija poput – poremećaja svijesti, zatajenja jetre, žutice i slično. Simptomi osoba koje boluju od ciroze jetre, a iznimno su izraženi su – zadah iz usta, ulkus želuca, anemija, ubrzani puls, razvoj srčanih bolesti, zatajenje bubrega s visokom smrtnošću i mnogo drugih. Ciroza jetre ima mnogobrojne uzroke, a jedan od njih je i, ranije spomenuta, masna jetra (NASH). Svi navedeni uzroci mogu se spriječiti ukoliko osoba počne voditi računa o svome zdravlju na vrijeme.

Prevencija

 • zdravi gubitak tjelesne težine
 • promjena prehrambenih navika (prekid navika koje dovode do masne jetre)
 • redovita fizička aktivnost
 • izbjegavanje konzumacije lijekova koji nisu od zdravstvene važnosti
 • regulacija šećera u krvi
 • dodaci prehrani koji doprinose normalnoj funkciji jetre


 • Pomozite jetri da obavlja proces detoksikacije pravilno i učinkovito uz HepaTea paket!


HepaTea Paket

 • doprinosi normalnoj funkciji jetre i želuca.
 • Preporučuje se za detoksikaciju jetre
 • Smanjite oteklinu i upalu jetre, nadutost, grčeve i bol ispod desnog rebrenog luka.
 • Preporuka je koristiti čajnu mješavinu preventivno, ali i kod osoba koje imaju bilo koje probleme povezane s jetrom.
 • Jedno pakiranje je za mjesec dana primjene prema uputi.

Narodna medicina i fitoterapija preporučuju maslačak, neven, stolisnik i ostale sastojke iz HepaTea paketa jer se koriste kao pomoć kod mnogobrojnih poteškoća povezanih s normalnim funkcioniranjem jetre (ciroza jetre, masna jetra, detoksikacija jetre). Biljke „čiste“ jetru i pomažu jetri na regeneraciji, smanjuje oteklinu i upalu jetre. Potiču probavu, smanjuju nadutost, grčeve i bol koja biva prisutna ispod desnog rebrenog luka. A aktivni sastojci u biljkama, poput inulina doprinose boljoj izmjeni tvari i čišćenju jetre. 

 • Savjet: osobe koje, uz masnu jetru, imaju i povišenu razinu šećera u krvi, savjetujemo da se informiraju o našoj Dia čajnoj mješavini – koja doprinosi normalnom metabolizmu šećera u krvi. Ukoliko Vas zanima Dia čajna mješavina pritisnite ovdje.

Kako do HepaTea paketa?

Jednostavno pritisnite gumb kupi odmah i obavite online kupnju. Ili pritisnite na bilo koju sliku i preusmjeriti ćemo Vas na HepaTea paket :). Ako Vam je lakše nazovite nas na 0800 33 00 22 i ostavite svoju narudžbu!