Moja Košarica

Nema proizvoda u košarici.

Problemi s jetrom?

/
/
Problemi s jetrom?

Moderan način života, nepažnja i smanjena briga oko zdravlja uzrokuje toksično okruženje za rad naše jetre. Stres, nekvalitetna prehrana, prekomjerna upotreba lijekova i povišena tjelesna težina dovode do usporenog i nekvalitetnog rada jetre.

Jetra je kemijska tvornica našeg organizma. Zašto?

Sve što unesemo u organizam putuje u jetru, što ukazuje na činjenicu da je ona pod svakodnevnim naporom. Obavlja „pregled“ tvari koje uđu u nju i pretvara ih u toksine (štetne tvari), zatim procesom detoksikacije, navedene toksine pretvara u molekule koje se dalje eliminiraju iz našeg tijela kroz bubrege ili crijeva. Čak i najmanji poremećaj ovog procesa može narušiti zdravlje jetre. Zbog toga, možemo zaključiti da je jetra kemijska tvornica našeg organizma. Ukoliko ona ne obavlja svoj posao kvalitetno i pravilno, u našem tijelu se nakupljaju toksini koji uzrokuju razne druge ozbiljne probleme. Dok ako je naša jetra zdrava, snažna i obavlja proces detoksikacije kako treba onda stvara zdravo okruženje u našem tijelu koje nas štiti od razvoja drugih bolesti.

Skoro svaki drugi stanovnik pati od problema s jetrom. Zato saznajmo koji je najučestaliji problem s jetrom. (citat)

Zašto je jetra toliko važna?

Kao što je spomenuto na početku, jetra ima višestruku ulogu i veliku važnost za svakodnevno uredno funkcioniranje našeg organizma.

Jetra ima mnogobrojne funkcije poput :

 1. Ključne uloge u razgradnji hrane koju jedemo,
 2. Sinteze proteina koji cirkuliraju u krvi
 3. Ima ključnu ulogu u regulaciji razine šećera u krvi ( potreba za glukozom se bilježi u jetri, a glukozu tijelo osigurava probavom hrane ili razgradnjom glikogena, glikogen = skladišni šećer u jetri i mišićima). Kada tijelo nije u mogućnosti osigurati glukozu probavom, a rezerve u jetri su „prazne“, jetra uskače i preuzima odgovornost na sebe. Tako jetra pokreće proces kojim iz aminokiselina ili drugih molekula nastaje glukoza i osigurava potrebnu ravnotežu razine šećera u krvi.
 4. U jetri nastaje i kolesterol (dobar i loš)
 5. Osim gore navedenih funkcija, hepatociti, tj. stanice jetrenog parenhima obavljaju više od 500 različitih fizioloških funkcija koje imaju značajnu ulogu u našem organizmu
Ukoliko se simptomi jetrene disfunkcije zanemaruju i jetra se ne liječi na vrijeme, doći će do ciroze jetre i raznih drugih komplikacija.

Što je masna jetra?  

Masna jetra je posljedica nakupljanja masti u jetri, koja prelazi 5% ukupne težine jetrenog tkiva i najčešće je oboljenje jetre. Ukoliko se masna jetra (NASH) ne liječi na vrijeme, osoba će zasigurno oboljeti od ciroze jetre.

Koji su najčešći uzroci masne jetre?

 • debljina
 • dijabetes
 • prekomjerna upotreba alkohola

Premda nije jednako zastupljena u svakodnevnoj konverzaciji kao primjerice kolesterol, artritis, visoki tlak ili problemi sa šećerom, masna jetra je po mnogočemu nalik na te tegobe. S jedne strane, podjednako je učestala, a s druge strane, od nje primarno obolijevaju osobe starije od 50 godina. Drugo ime za masnu jetru je steatoza jetre.

Simptomi masne jetre!

        ne uzrokuje značajne simptome

        povećanje jetre, koje uzrokuje bol pod desnim rebrenim lukom

Obratite pažnju na ove simptome!

        umor

        malaksalost

 

        bol pod desnim rebrenim lukom

Ciroza jetre

Ciroza jetre je bolest jetre koja uzrokuje promjenu u građi jetrenog tkiva, krvnih žila i stanica jetre. Takve promjene dovode do raznih drugih komplikacija poput – poremećaja svijesti, zatajenja jetre, žutice i slično. Simptomi osoba koje boluju od ciroze jetre, a iznimno su izraženi su – zadah iz usta, ulkus želuca, anemija, ubrzani puls, razvoj srčanih bolesti, zatajenje bubrega s visokom smrtnošću i mnogo drugih. Ciroza jetre ima mnogobrojne uzroke, a jedan od njih je i, ranije spomenuta, masna jetra (NASH). Svi navedeni uzroci mogu se spriječiti ukoliko osoba počne voditi računa o svome zdravlju na vrijeme.

Prevencija

 • zdravi gubitak tjelesne težine
 • promjena prehrambenih navika (prekid navika koje dovode do masne jetre)
 • redovita fizička aktivnost
 • izbjegavanje konzumacije lijekova koji nisu od zdravstvene važnosti
 • regulacija šećera u krvi
 • dodaci prehrani koji doprinose normalnoj funkciji jetre
 • Pomozite jetri da obavlja proces detoksikacije pravilno i učinkovito uz HepaTea paket!

HepaTea Paket

 • doprinosi normalnoj funkciji jetre i želuca.
 • Preporučuje se za detoksikaciju jetre
 • Smanjite oteklinu i upalu jetre, nadutost, grčeve i bol ispod desnog rebrenog luka.
 • Preporuka je koristiti čajnu mješavinu preventivno, ali i kod osoba koje imaju bilo koje probleme povezane s jetrom.
 • Jedno pakiranje je za mjesec dana primjene prema uputi.

Narodna medicina i fitoterapija preporučuju maslačak, neven, stolisnik i ostale sastojke iz HepaTea paketa jer se koriste kao pomoć kod mnogobrojnih poteškoća povezanih s normalnim funkcioniranjem jetre (ciroza jetre, masna jetra, detoksikacija jetre). Biljke „čiste“ jetru i pomažu jetri na regeneraciji, smanjuje oteklinu i upalu jetre. Potiču probavu, smanjuju nadutost, grčeve i bol koja biva prisutna ispod desnog rebrenog luka. A aktivni sastojci u biljkama, poput inulina doprinose boljoj izmjeni tvari i čišćenju jetre. 

 • Savjet: osobe koje, uz masnu jetru, imaju i povišenu razinu šećera u krvi, savjetujemo da se informiraju o našoj Dia čajnoj mješavini – koja doprinosi normalnom metabolizmu šećera u krvi. Ukoliko Vas zanima Dia čajna mješavina pritisnite ovdje.

Kako do HepaTea paketa?

Jednostavno pritisnite gumb kupi odmah i obavite online kupnju. Ili pritisnite na bilo koju sliku i preusmjeriti ćemo Vas na HepaTea paket :). Ako Vam je lakše nazovite nas na 0800 33 00 22 i ostavite svoju narudžbu!

Share:

Odgovori