Moja Košarica

Nema proizvoda u košarici.

Kako očuvati svoje srce i ostati vitalan?

/
/
Kako očuvati svoje srce i ostati vitalan?

Kardiovaskularne bolesti (KVB) su vodeći uzrok smrti i invaliditeta u svijetu, a od posljedica KVB svake godine umre više od 17,5 milijuna ljudi, dok u Hrvatskoj gotovo svaka druga osoba umire od posljedica KVB.

Kada kažemo kardiovaskularne bolesti, pod time se misli na bolesti srca i krvni žila, koje su većinom uzrokovane aterosklerozom odnosno promjenama, oštećenjima i naslagama na stjenci arterija.

Ateroskleroza je jedna od najučestalijih bolesti srca i krvnih žila kod kojih arterijska stjenka postaje stanjena i slabije elastična. Uzrok tome je stvaranje zadebljanja (ateroma) u unutarnjim slojevima arterijske stjenke, što može smanjiti ili onemogućiti protok krvi.

Uslijed suženja arterija može doći i do nastanka trajno povišenog krvnog tlaka – hipertenzije.

KAKO OČUVATI SVOJE SRCE ZDRAVIM?

Većina glavnih čimbenika rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti može se kontrolirati. Ovdje je nekoliko savjeta kako možete kontrolirati te čimbenike i zaštititi svoje srce:

• prestanite pušiti (rizik od nastanka KVB se smanjuje za pola već u prvoj godini nakon prestanka pušenja)

• pazite na prehranu, što jedete i koliko (pravilna i zdrava ishrana je od presudne važnosti u očuvanju zdravlja srca i krvnih žila)

• pazite na svoju težinu (redovito kontrolirajte svoju težinu jer pretilost je jedan od glavnih faktora rizika za razvoj KVB)

• više se krećite (već 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno može pomoći prevenirati srčani i moždani udar te pomoći u kontroli tjelesne težine)

• redovito kontrolirajte krvni tlak, masnoće u krvi/povišeni kolesterol i razinu glukoze u krvi (visok krvni tlak vodeći je rizični čimbenik za moždani udar i značajni čimbenik rizika za oko polovicu svih srčanih bolesti, kao i visoke razine kolesterola i glukoze u krvi )

• unosite ciljane i kvalitetne dodatke prehrani kako bi nadomjestili nedostatak tvari koje su bitne za normalno funkcioniranje organizma i očuvanje zdravlja

Na neke čimbenike ne možemo sami utjecati, poput:

• obiteljske anamneze

• dijabetesa te životne dobi (muškarci nakon 45. godine, žene nakon 55. godine)

Neliječene kardiovaskularne bolesti mogu rezultirati nastankom srčanog udara, moždanog udara ili okluzivne bolesti perifernih arterija koje nerijetko uzrokuju trajnu invalidnost.

Ukoliko imate povišeni krvni tlak, aterosklerozu, dijabetes, patite od kroničnog umora i nedostatka energije, vrlo vjerojatno u Vašem organizmu manjka koenzima Q10.

Koenzim Q10 je tvar nalik vitaminu koja se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, no s godinama njegova proizvodnja u organizmu opada te se povećava rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti. Q10 je snažan antioksidans stoga štiti organizam od slobodnih radikala, izvrstan je kao prevencija nastanka KVB, ima pozitivan učinak kod smanjenja migrena i alergija te svakako povećava otpornost organizma i čuva stanice od oksidativnog stresa.

Zaštitimo svoj organizam i prevenirajmo nastanak kardiovaskularnih bolesti!

Q10 MAX POWER

Tekući dodatak prehrani čiji glavni sastojak koenzim Q10 (kao jedan od najjačih antioksidansa, neophodan za održavanje svih bioloških procesa u organizmu), pomaže našem organizmu kako bi ponovo normalno vršio svoju funkciju.

DJELOVANJE Q10 MAX POWER tekućeg dodatka prehrani

  • može pomoći organizmu regulirati normalnu funkciju i rad vitalnih organa
  • može pomoći kao prevencija kod ishemijskih bolesti srca, povišenog kolesterola, hipertenzije
  • doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • smanjuje umor i iscrpljenost
  • pomaže kod jačanja imuniteta
  • potpomaže razgradnju masnoća i regulaciju kolesterola
Share: