Osobe koje se kreću i redovno provode neku vrsti tjelesne aktivnosti u prosjeku žive i do sedam godina duže od neaktivnih osoba koje provode sjedilački način života. Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je provođenje tjelesne aktivnosti 30 minuta dnevno kako bi došlo do unapređenja zdravlja.

No, što ako nam želju za kretanjem koče bolovi u zglobovima?

Bol u zglobovima može se karakterizirati na razne načine. Ukoliko se ona javlja prilikom aktivnosti i nastavlja se u mirovanju, ukoliko nakon kretanja zglob otekne i osjetite njegovu smanjenu pokretljivost, postoji mogućnost da je došlo do oštećenja (degeneracije) zglobne hrskavice.

Koliko je kretanje zdravo i potrebno za održavanje zdravlja samih zglobova govori činjenica da se zglobno mazivo (sinovijalna tekućina), koja direktno prehranjuje zglobnu hrskavicu, stvara isključivo kretanjem. Obzirom da zglobna hrskavica nema krvnu opskrbu kao ostala tkiva u ljudskom organizmu, jedini način da održi svoju vitalnost i da se spriječi proces degeneracije je postojanje kvalitetnog zglobnog maziva koje će prehraniti hrskavicu i spriječiti ili odgoditi propadanje.

Nekretanje i sjedilački način života uzrokuje smanjeno lučenje sinovijalne tekućine što rezultira propadanjem hrskavice i pojavom boli u zglobovima. Također se javlja zakočenost i oticanje zglobova.

Kako biste se lakše i bezbolnije kretali, potrebno je organizmu i zglobovima osigurati unos kvalitetnih nutrijenata koje će potaknuti stvaranje zglobnog maziva i ujedno pomoći prehrani same zglobne hrskavice. Tvari kao što su hidrolizirani kolagen tipa II, glukozamin i kondroitin pronaći ćete u vrhunskom tekućem dodatku prehrani Joint Support.

JOINT SUPPORT namijenjen je za očuvanje i prehranu zglobne hrskavice, smanjenje bolova unutar zglobova i olakšanje pokretljivosti. U svom sastavu ima hidrolizirani kolagen tipa II, MSM, kondroitin sulfat, glukozamin sulfat, vitamin C, vitamin D, vitamin B12, te ekstrakt kurkume i zelenog čaja.

Preporuča se osobama koje pate od ukočenosti i bolova u zglobovima uzrokovanih ozljedom ili oštećenjem zglobne hrskavice. Također se preporuča osobama koje žele preventivno, kvalitetnim dodatkom prehrani, unijeti potrebnu dozu nutrijenata u svoj organizam kako bi spriječili nastajanje oštećenja zglobne hrskavice.