Moja Košarica

Nema proizvoda u košarici.

Krv – tekućina koja život znači

/
/
Krv – tekućina koja život znači

Krv je tekuće tkivo koje srce, putem krvnih žila, dovodi do svih dijelova tijela. Proces kojim krv kola krvnim žilama naziva se cirkulacija.

Krv ima nekoliko uloga u prehrani i obrani samog organizma:

  • prijenos kisika i CO2
  • prijenos hranjivih i izbacivanje štetnih tvari iz organizma
  • prijenos vitamina, minerala i hormona
  • održavanje tjelesne temperature
  • održavanje imunološkog sustava (obrana organizma od virusa i bakterija)

Cirkuliranjem krvi dolazi do prehrane tkiva i stanica te oslobađanja od otpadnih produkata koji se putem krvi izbacuju iz organizma. Da bi sustav cirkulacije mogao pravilno funkcionirati, od velike važnosti su elastične i prohodne krvne žile. Ukoliko postoji problem prohodnosti krvnih žila, dolazi do problema s cirkulacijom koje sa sobom nose tegobe u vidu hladnoće distalnih dijelova ekstremiteta (ruke i stopala), oteklina (zadržavanje vode u stopalima), promjene boje kože (od blijede do plavkaste ili ljubičaste boje šaka i stopala), česte ozljede kože koje uzrokuju ranice koje sporo cijele i zarastaju, klaudikacije (tupa i grčevita bol u listovima prilikom kretanja), grčeva u mišićima, slabljenje osjeta praćeno trncima u nogama i iscrpljenost. Simptomi loše cirkulacije razvijaju se postupno, a nastanku pogoduju razni čimbenici i loše životne navike kao što su: pušenje, nepravilna prehrana i prekomjerna tjelesna težina, manjak tjelesne aktivnosti i sjedilački način života te bolesti poput dijabetesa. Problemi s cirkulacijom koji se ne saniraju na vrijeme nazivaju se još i “tihi ubojica” jer, u današnje vrijeme, problemi s cirkulacijom su jedan od glavnih uzročnika smrtnosti srednje i starije populacije.

KAKO PREVENIRATI PROBLEME S CIRKULACIJOM?

  • Prehrana – osigurati dovoljan unos voća, povrća i tekućine, a smanjiti konzumaciju masti, soli i šećera.
  • Loše navike – smanjiti unos kofeina, nikotina i alkohola jer njihova konzumacija pogoduje suženju krvnih žila.
  • Tjelesna aktivnost – provođenje tjelesne aktivnosti minimalno 30 minuta na dan, bavljenje sportom ili aerobikom održava zdravlje krvnih žila i potiče cirkulaciju.
  • Oxygen Optimal linija proizvoda! Čarape i Sokne O2O izrađene su od najfinijeg pamuka kako bi nogama osigurale prozračnost, zbog 100% udjela Cellianta u vlaknu njihov terapeutski učinak je jači nego kod sličnih čarapa koje se nalaze na tržištu. Celliant® klinički dokazano potiče cirkulaciju, podiže volumen kisika u krvi i tkivu do 29%, umanjuje bolove, grčeve i trnce u nogama, ubrzava proces zarastanja ranica i skraćuje vrijeme oporavka. Celliant® apsorbira energiju (toplinu) iz tijela i emitira (vraća) ju natrag kao Infracrvenu energiju (IR) u mišiće i tkivo, kako bi pomoglo smanjenu tegoba koje se povezuju s lošom perifernom cirkulacijom. Preporučuju se svim osobama koji pate od loše periferne cirkulacije, hladnih i umornih nogu, grčeva u mišićima i trnaca u stopalima, pogodne su kao prevencija nastanka dijabetičkog stopala jer sprječavaju nastanak ranica i, ukoliko ranice već postoje, potpomažu bržem i sigurnijem zarastanju istih.
Share: