Limfni sustav je cirkulacijski sustav jednako kao i krvožilni. Cirkulaciju limfe potiče tjelesna aktivnost, ali i limfna drenaža koja se koristi kao terapijski postupak kod zaostajanja limfe i pojave oteklina na distalnim dijelovima tijela (stopalima). Limfna tekućina u kapilarama je na početku bistra, a kako putuje kroz limfne žile prema limfnim čvorovima postaje blago žućkasta jer skuplja štetne tvari koje se naposljetku izlučuju iz organizma. Najvažnija uloga limfnog sustava je zaštita i obrana ogranizma od bakterija, zaraza i infekcija te ima važnu ulogu u održavanju imuniteta.

U krvožilnom sustavu srce pumpa krv da bi se odvijala cirkulacija. Osim srca, u krvožilni sustav spadaju arterije, vene i kapilare. Možemo razlikovati arterijski i venski krvotok na način da arterijski krvotok podrazumijeva tok krvi obogaćene kisikom i hranjivim tvarima prema ogranima i cijelom tijelu dok venski krvotok prenosi krv siromašnu kisikom, a bogatu otpadnim tvarima i ugljičnim dioksidom s periferije prema srcu. Važnost venskog sustava pokazuje nam činjenica da se u venama odrasle osobe, u svakom trenutku nalazi 85% ukupne krvi. Ukoliko postoji neki od rizičnih čimbenika za nastanak problema s cirkulacijom (pretilost, pušenje, tjelesna neaktivnost, dijabetes) javljaju se problemi s cirkulacijom koji se očituju simptomima poput hladnih i teških nogu, promjene boje i trnaca ili grčeva u nogama.

Kod nekih ljudi, zbog genetskih predispozicija ili načina života, s vremenom dolazi do nakupljanja odnosno taloženja masnoća i kolesterola u krvnim žilama što uzrokuje prvenstveno upalu, zatim suženje (stenoza) arterije, a može doći i do potpune blokade protoka krvi (okluzija). Sužene krvne žile onemogućuju pravilnu cirkulaciju te prijeko potrebnu redovitu izmjenu hranjivih i otpadnih tvari u organizmu.

Dakle, da bi naš ogranizam izbacio štetne tvari, cirkulacija limfe i krvožilnog sustava mora biti optimalna. Za optimalnu cirkulaciju kretanje je od velike važnosti. Kretanjem, odnosno hodanjem ili bilo kakvom tjelesnom aktivnošću, potiču se i limfna i krvožilna cirkulacija. Kod lošeg protoka limfe, osim nekvalitetne izmjene hranjvih i otpadnih tvari u organizmu, javljaju se otekline na nogama, koža je blijeda i sjajna, a na dodir prstom na koži ostaje udubina. Kod loše krvožilne cirkulacije se također javlja otečenost, ali koža mijenja boju i postaje ljubičasta, javljaju se trnci, grčevi i osjećaj težine i umora u nogama, a uz to i ono što ljudi osjete među prvim simptomima – hladne noge.

Za probleme sa simptomima uzrokovanim lošom cirulacijom tu su naše Oxygen Optimal kućne papuče i Oxygen Optimal Sokne koje sadrže vlakno Celliant® . Vlakno Celliant® djeluje na principu izmjene toplinske energije. Ono apsorbira tjelesnu toplinu i vraća ju u organizam kao infracrvenu energiju i na taj način potiče cirkulaciju, smanjuje otekline, smanjuje grčeve, bolove i osjećaj umora i težine u nogama. Oxygen Optimal kućne papuče posebno su dizajnirane za otečena i bolna stopala, napravljena sa gornjištem od rupičaste eko kože što im daje bolju prozračnost. Na gornjištu se nalazi i kopča kojom se lako podesi širina za otečena stopala, a u samoj tabanici nalazi se Celliant® vlakno koje pruža osjećaj lakoće, otklanja osjećaj umora, potiče zacjeljivanje ranica te smanjuje bolove.

Oxygen Optimal sokne također u svojoj tabanici imaju vlakno Celliant® , pamučne su i prozračne te na rubu nemaju gumicu nego završni šav te ne stvaraju dodatni pritisak na otečene i bolne noge nego smanjuju bolove, reguliraju tjelesnu temperaturu i djeluju na obnovu tkiva i cijelog organizma.