Većina muškaraca u srednjoj i starijoj životnoj dobi susreću se s tegobama koje uzrokuje nepravilan rad prostate. Nažalost, u današnje vrijeme, to je sve češći zdravstveni problem o kojem muškarci nerado govore, a stvara im velike probleme u svakodnevnom životu.

Prostata je organ muškog reproduktivnog sustava. Ova mala žlijezda veličine kestena nalazi se točno ispod mjehura i igra glavnu ulogu u stvaranju sjemene tekućine. Enzimi i hranjive tvari poput fruktoze sastojci su sjemene tekućine koja ima glavnu ulogu u osiguravanju opstankaspermatozoida. Prostata je organ važan za plodnost muškarca. Prilikom ejakulacije prostata se stisne i zatvara otvor između mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi, zbog toga je nemoguće istovremeno mokriti i ejakulirati.

Kako prostata okružuje mokraćnu cijev, ona utječe i na regulaciju protoka urina. Upravo zbog toga često se pojavljuju poteškoće pri mokrenju, što može uključivati lošu kontrolu mokraćnog mjehura ili slab protok mokraće.
Problemi s prostatom su česti, posebno u starijih muškaraca. Najčešće tegobe uključuju upalu prostate – prostatitis, povećanu prostatu – benignu hiperplaziju i rak – karcinom prostate.
Prostatitis je oticanje i upala prostate, koja često uzrokuje bolno ili otežano mokrenje. Ostali simptomi uključuju bol u preponama, zdjelici ili genitalijama, a ponekad i simptome slične gripi.
Prostatitis pogađa muškarce svih dobnih skupina, ali je češći kod muškaraca srednje i starije životne dobi. Ovisno o uzroku, prostatitis se može pojaviti postupno ili iznenada. Neke vrste prostatitisa traju mjesecima ili se ponavljaju (kronični prostatitis). Ako prostatitis traje duže vrlo lako može prijeći u benignu hiperplaziju prostate.
Benigna hiperplazija prostate (BPH) – koja se naziva i povećanjem prostate – često je stanje koje se javlja kako muškarci stare. Povećana prostata može uzrokovati neugodne urinarne simptome, poput blokiranja protoka urina iz mjehura, probleme s mjehurom, mokraćnim sustavom ili bubrezima. Najčešći simptomi su česta ili hitna potreba za mokrenjem, povećana učestalost mokrenja noću (nokturija), poteškoće sa započinjanjem mokrenja, slabiji mlaz urina ili mlaz koji se zaustavlja i započinje te nemogućnost potpunog pražnjenja mjehura. Rjeđi znakovi i simptomi uključuju infekciju mokraćnih puteva, nemogućnost mokrenja i krv u mokraći.
Kako biste umanjili tegobe vezane za prostatu na prirodan način,tu je naš Proplus paket koji sadrži Proplus čaj, Šumi kapi i još 30 ml kapi Vrbovice gratis, a koji je upravo i osmišljen za probleme sa mokraćnim mjehurom i prostatom kod muškaraca. U svom sastavu sadrži pravu blagodat bilja kao što su zelen vrbovice, list breze, zelen rusomače, list velike koprive, korijen peršina i zelen zlatnice, koji u kombinaciji sprječavaju teško i bolno mokrenje uz osjećaj peckanja, smanjuju uvećanu i bolnu prostatu i uz kapi djeluju antibakterijski i diuretski, tj. potiču mokrenje i dezinficiraju cijeli mokraćni sustav.