S bolestima prostate najčće se suočavaju muškarci zrele dobi, a to je ujedno i jedan od najčćih zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju .  

Prvi problemi s prostatom počinju se javljati nakon 40. godine života, dok nakon 60 godine gotovo polovica njih ima izražene simptome benignog uvećanja prostate. Do uvećanja prostate dolazi zbog hormonalnih promjena, a karakterizira ju uvećanje stanica prostate koje zbog rasta i širenja pritišću okolna tkiva i pri tom stvaraju smetnje urinarnog i spolnog područja. 

Ukoliko i vi imate problema sa mokrenjem (od učestalog mokrenja, isprekidanog mlaza, odgođenog mokrenja, zadržavanjem mokraće ili noćnim buđenjima radi mokrenja, bol i peckanje pri izmokravanju), a stariji ste od 40 godina, svakako potražite svog liječnika ili urologa. Svi ovi simptomi karakteristični za benigno povećanje prostate, ujedno su i simptomi karcinoma prostate, stoga reagirajte odmah jer je otkrivanje raka prostate u ranoj fazi izlječivo u 98% slučajeva. 

Osim te dvije dijagnoze tu je i prostatitis ili upala prostate, koju dijelimo na akutni i kronični. Akutni bakterijski prostatitis očituje se naglim simptomima i znakovima infekcije. Simptomi koje možete osjećati su: opća slabost, bolno i otežano mokrenje, temperatura, hladnoća, bol u donjem dijelu leđa i genitalija. Kronični nebakterijski prostatitis poznat i pod nazivamo sindromom kronične bolnosti zdjelice. Bolovi se većinom javljaju u predjelu između čmara i mošnje, ispod pupka, u vanjskom spolovilu, u preponi ili u križima. Simptomi su: pojačan nagon na mokrenje, bolnost pri ejakulaciji, mogući problemi vezani uz spolnu funkciju, isprekidan mlaz mokraće. Ova bolest nije teška, ali je dugotrajna i neugodna. 

KAKO SI POMOĆI? 

Preporučuje se promjena načina života. Potrebno je izbaciti konzumaciju alkoholnih pića, jako začinjenu hranu (kiselo, ljuto, slano i papreno) i smanjiti konzumaciju napitaka s kofeinom. Povećanje tjelesne aktivnosti i promjena prehrane doprinosi smanjenju tegoba. 

Za zdravlje prostate preporučujemo Vam prirodni dodatak prehrani u obliku kapsula Ultraprost. 

UltraProst ima prednost kada je u pitanju benigna hiperplazija prostate, ali i prostatitis, zato što ima sposobnost relaksacije mišića mjehura, te samim time omogućuje izmokravanje do kraja. Osim relaksacije mišića mjehura, djeluje na smanjenje stanica prostate koje se ubrzano razmnožavaju. Što u prijevodu znači da smanjuje bolnu i proširenu prostatu te smanjuje pritisak na uretru (mokraćni kanal) i pospješuje prohodnost mokraće, smanjujući simptome benigne hiperplazije prostate na minimum. 

Aktivni sastojci koji se nalaze u Ultraprost formuli, omogućuju pražnjenje mjehura u potpunosti, bolju prohodnost tokom mokrenja, smanjuju stanice prostate te se na taj način simptomi uvećane  prostate kao što su problemi sa mokrenjem, noćna buđenja, bolnost, problemi s erekcijom ili ejakulacijom smanjuju na minimum.