Dijabetička neuropatija se najčešće pojavljuje kao komplikacija šećerne bolesti, a u 20% slučajeva pri samoj dijagnozi bolesnici već imaju postojeći oblik oštećenja perifernog živčanog sustava. Istraživanja su pokazala da u periodu od 25 godina nakon postavljanja dijagnoze više od 50% bolesnika razvije dijabetičku neuropatiju.

Većina njih trpi jako velike bolove, jer neuropatija podrazumijeva oštećenja perifernog živčanog sustava u sklopu šećerne bolesti. Periferna neuropatija zahvaća motorne i senzorne živce i to najviše na nogama. Najčešći simptomi su: bolovi noću, grčevi u mišićima, peckanje u nogama i stopalima, preosjetljivost na dodir, osjećaj boli nakon dodirivanja pokrivača, neosjetljivost na toplinu i hladnoću, suha koža i pucanje kože. Tegobe su izraženije noću, pa onemogućuju kvalitetan san.

Naše Oxygen Optimal čarape klinički dokazano pomažu u borbi protiv simptoma dijabetičke neuropatije. One su prvenstveno namijenjene dijabetičarima koji su na stopala najosjetljiviji pa im obične čarape s gumicom i grubim koncima uzrokuju bol, a noge su im i dalje hladne i bolne.
Oxygen Optimal čarape u samu tabanicu imaju utkanu terapiju od 100% vlakna Celliant, koje potiče lokalnu cirkulaciju, povećava volumen kisika u krvi i tkivu do 29%, pa samim time i pomažu pri smanjenju bolova, grčeva i trnaca u nogama te isto tako svojim oksigenizacijskim učinkom pomažu pri zarastanju ranica ukoliko one postoje. Redovitim nošenjem Oxygen Optimal čarapa možemo usporiti razvoj dijabetičkog stopala i komplikacije vezane uz to.

Čarape nemaju gornju gumicu, ne stežu nogu, a svi šavovi su rađeni prema van.

Ukoliko patite od hladnih ili užarenih stopala, noću ne spavate od bolova i grčeva, noge vam često otiču, ili ste dijabetičar, Oxygen Optimal čarape su idealno rješenje za Vas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)