Pri kreiranju kožnih papuča Oxygen Optimal, vodili smo se mišlju da papuče većinom nosimo svaki dan,  pa zašto onda ujedno ne bismo, noseći ih mogli reciklirati potrošenu energiju, vraćali je natrag u naš organizam i tako potaknuli cirkulaciju u nogama, smanjili bolove i grčeve u te olakšali pokretljivost?

 To je upravo ono što čini ove naše papuče posebnima i jedinstvenima na tržištu.

Gornjište je posebno kreirano kako bi bolnim, otečenim i osjetljivim stopalima pružilo najveću moguću ugodnost. Gornjište je perforirano radi bolje cirkulacije zraka, kaširano s unutrašnje strane i bez unutrašnjih šavova, kako bi što manje iritirali osjetljiva stopala. Po sredini gornjišta nalazi se veliki vanjski šav s kojim smo dobili dodatnu dubinu papuče zbog osoba sa visokim ristom, a pomoću vanjskog remena lako možemo dodatno kontrolirati širinu papuče.

Sama terapija Celliantom umetnuta je između tabanice i donjišta papuče, a tabanica je rađena od pamuka. Celliant potiče cirkulaciju i povećava volumen kisika u krvi i tkivu. Rezultat terapije je smanjenje bolova, grčeva, trnaca kao i oticanje nogu.

Ovaj naš nagrađivani model (INOVA, 2017.) svojim učinkom smanjuje osjećaj teških i umornih nogu kroz kratko vrijeme. Papuče su rađene i testirane u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom, kako bi konačan rezultat inovacije i terapije bio vrhunska terapeutska papuča sa oksigenizacijskim svojstvima.