Ljudski rod se tijekom povijesti znatno češće suočavao s razdobljima gladi, nego obilja. Naš organizam je napravljen na način da se nastoji zaštititi od gubitka tjelesne mase te sukladno tome pohranjuje eventualni višak, tzv. štedljivi genotip. Takav štedljivi genotip koji nam je nekada bio pogodan prestaje to biti u trenutku suočavanja sa svakodnevnim izazovima modernog načina života koji obilježavaju visoka razina energijom bogatih namirnica, promjene u prehrambenim navikama i smanjena tjelesna aktivnost.

Pretilost je vrlo kompleksna multifaktorska bolest koja se razvija pod utjecajem genetskih i metaboličkih faktora, okoliša, socijalne i kulturološke sredine te loših životnih navika. Uzroci pretilosti mogu biti višestruki. Najčešći je uzrok nastanak energetske neuravnoteženosti. Unosom veće količine energije nego što je tijelu potrebno uz smanjenu tjelesnu aktivnost stvara se višak energije koji se pohranjuje u tijelu u obliku masti. Mast se najvećim djelom pohranjuje u adipocitima masnog tkiva što uzrokuje njihovu hipertrofiju, ali i u drugim organima kao što su jetra i koštano mišičini sustav, osobito kod pretilih osoba. Prihvatljivi udio masnog tkiva osoba starijih od 18 godina ovisi o spolu. Kod žena je prihvatljiv donji raspon od 9 do 23% i gornji raspon od 24 do 31%. Kod muškaraca je prihvatljiv donji raspon od 6 do 15 % i gornji raspon od 16 do 24%.

Uzrok prekomjernoj tjelesnoj težini i gojaznosti je kompleksan, jer najčešće sudjeluje više   čimbenika: genetski, prehrambeni, psihološki, socioekonomski. Među njima od velikog značenja su oni čimbenici koji su posljedica stila življenja i koji se mogu mijenjati kao što su pretjerani unos hrane, prekomjerno konzumiranje alkohola, tjelesna neaktivnost, stres. Sekundarna pretilost je posljedica različitih poremećaja i bolesti.  Prekomjerna tjelesna težina predstavlja rizik po zdravlje jer: povećava krvni tlak, uzrokuje povišene vrijednosti kolesterola u krvi, povećava rizik za šećernu bolest tip 2,  povećava rizik za srčani i moždani udar, pospješuje aterosklerozu, opterećuju zglobove i kralježnicu, puno češće su prisutne proširene vene, hernije, žučni kamenci itd.,.

Osnovna mjera smanjenja povećane tjelesne težine jest promjena životnih navika, odnosno jesti pravilno i uravnoteženo te se baviti redovitom tjelesnom aktivnošću što uz čaj SLIM & FIT  koji preporučuje TERRAPROMO taj proces je puno brži i učinkovitiji.

SLIM Čajna mješavina 150g svojim sastavom izaziva blago laksativno i diuretsko djelovanje. Vrlo je pitka i djeluje umirujuće na kompletan organizam. Zbog mješavine biljaka čajna mješavina zatvara apetit, potiče mokrenje i regulira probavu poticanjem crijeva na rad. Očekivani rezultat proveden dugogodišnjim radom iznosi od 4 – 6 kilograma u toku 30 dana. Preporuča se kao dodatak prehrani u borbi sa prekomjernom tjelesnom težinom.

FIT Čajna mješavina 150g svojim sastavnicama čisti kompletan krvotok i potiče lakše izlučivanje štetnih tvari iz organizma. Regulira krvotok i potiče radi svih žlijezda i bolju izmjenu tvari, smanjenjem kolesterola i masnoća u krvi. Ove čajne mješavine pogodne su za sve osobe koje imaju povišenu tjelesnu težinu, ali i probleme sa začepljenjem krvnih žila, lošom krvnom slikom, kod proširenih vena, povišenom masnoćom u krvi itd.