Stiglo nam je i proljeće! Umjesto da mu se veselimo i da se bolje osjećamo, većina ljudi počinje osjećati simptome kao što su umor, manjak koncentracije, kroničnu potrebu za snom. Što naravno vodi ka lošem ili nedostatnom izvršavanju svojih obaveza, razdraženosti, depresiji, iscrpljenosti.

Ne brinite! To je takozvani sindrom proljetnog umora i javlja se kod velike većine ljudi, a izazvan je smanjenjem imunološke obrambene snage organizma. Važno je napomenuti da se ne radi o bolesti, nego o normalnom fiziološkom procesu koji se s većim ili manjim intenzitetom javlja kod velikog broja ljudi.

Ovaj sindrom posljedica je prije svega nedostatka vitamina C, a također i povećanih potreba za dodatnom adaptacijom organizma na nove meteorološke prilike.

Dugo zimsko razdoblje često je povezano s jednoličnom prehranom koja dovodi do smanjenja ili potpunog iscrpljenja zaliha vitamina C u našem organizmu. To pak uzrokuje smanjene iskorištenosti kisika u stanicama tkiva i slabljenje imunoloških obrambenih snaga našeg organizma.

Kako si možemo sami pomoći?

Promijenimo prehrambene navike!  Većom potrošnjom namirnica koje sadrže velike količine vitamina C doprinijet ćemo bržem svladavanju simptoma proljetnog umora. Kako bi učinkovitost unosa vitamina C bila što bolja potrebno je konzumirati namirnice koje sadrže željezo jer ono pomaže u njegovoj apsorpciji. Ovo intenzivno godišnje doba ponekad zahtijeva i dodatni unos vitamina u obliku različitih dodataka prehrani. Mi vam savjetujemo dodatke prehrani u tekućem obliku, radi bolje apsorpcije i manje štetnog utjecaja na želudac.

Koristite Ultra+ multivitaminski pripravak kako bi ojačali svoj imunitet i lakše se nosili s proljetnim umorom i alergijama koje nam stižu.