Menopauza je prirodan proces u životu svake žene, koji sa sobom nosi niz promjena. Predstavlja jedinstveno i individualno iskustvo za svaku ženu. Najčešće se žena susretne s menopauzom između 45. i 55. godine života.

Žene mogu osjećajati naglu vrućinu ili hladnoću uz obilno preznojavanje, a tjelesna temperatura se povećava. Koža glave i vrata može postati topla i crvena, što prouzrokuje dodatnu nelagodu. Treskavica može pratiti naglu izmjenu vrućine i hladnoće te može trajati od 30-ak sekundi do 5-6 minuta. Valunzi se mogu javiti čak i noću, tokom sna. Nastanak valova vrućine može izazvati nezdravi način života, što uključuje nedovoljan unos zdravih nutrijenata, loše životne navike poput pušenja, stresa i manjka tjelesne aktivnosti.

Također su prisutne i neuropsihičke promjene poput slabije koncetracije, gubitka pamćenja, anksioznosti, depresije i poremećaja sna. Navedene tegobe gotovo su neizostavna pojava u menopauzi. Poremećaji spavanja i sna izrazito otežavaju i remete kvalitetan san i odmor.Ako dođe do ponavljanja smetnji unutar sna, može doći do pojave novih problema poput nesanice, razdražljivosti, kroničnog umora i slabije koncetracije.

Osim toga, proizvodnja kolagena u našem tijelu postupno se smanjuje kako starimo. Unutar procesa starenja, vlakna kolagena se postepeno počinju razdvajati. Na temelju smanjene sinteze kolagena, koža postaje vidljivo i osjetno smanjene elastičnosti, zadebljana, suha i sklona pucanju. Elastičnost kože se smanjuje što nakon nekog vremena čini kožu naboranom. Osim kože, nokti i kosa mogu postati krhki te skloni pucanju. Hijaluronska kiselina je tvar koja se prirodno nalazi u našem tijelu, prije svega u vezivnom tkivu i zglobovima. Jedno od važnijih svojstava je sposobnost vezanja vode i samim time kontrola vlažnosti tkiva. Manjak hijaluronske kiseline može uzrokovati suhoću i naboranost kože, suhoću očiju i smanjenu pokretljivost zglobova.

Da biste spriječili neželjena djelovanja menopauze, posegnite za prirodnom pomoći na vrijeme i povećajte vlastitu kvalitetu života. Woman 50+ multivitamini je fantastična bio formula namijenjena jačanju rada imuniteta i metabolizma kod žena koje ulaze u menopauzu ili su već dio toga i osjećaju promjene unutar organizma.

S jednim proizvodom u svakoj dnevnoj dozi unosite sve potrebne vitamine i nutrijente kako biste podigli zdravlje na potrebnu razinu. Neki od sastojaka su folna kiselina, koenzim Q10, hidrolizirani kolagen, MSM te ekstrakti zelenih biljaka.

Osim pomoći kod oslabljene koncetracije te problema s valunzima, osigurajte svom tijelu dovoljnu dozu hijaluronske kiseline i hidroliziranog kolagena u obliku tekućeg dodatka prehrani – Collagen 5000. Bioformula koja na potpuno prirodan i provjeren način pruža organizmu sve aktivne sastojke koji su nužni u održavanju vitalne i zdrave kože. Swedish Nutra Collagen 5000 odličnog je okusa, jednostavan za konzumiranje i brzo se apsorbira u organizmu. Svaka doza sadrži 5000 mg hidroliziranog kolagena, zajedno s odgovarajućom količinom vitamina i nutrijenata za optimalnu sintezu kolagena: vitamina C koji je također neophodan za sintezu, vitamin B5 i B6 za unapređenje sinteze, hijaluornska kiselina koja zajedno s kolagenom održava i potiče zdrav i mladolik izgled kože, a također obnavlja i stanice kože. Collagen 5000 također održava zdravim i vezivno tkivo unutar tijela, te zajedno s hijaluronskom kiselinom, kožu čini čvršćom, jačom, ljepšom i elastičnijom.

Rješenja koja su vrlo jednostavna i laka za konzumaciju. Woman 50+ multivitamini i Collagen 5000 – Vaše zdravlje je u Vašim rukama.