Problemi sa mjehurom i prostatom jedni su od najčešćih tegoba sa kojima se susreću muškarcinakon 40. godine života. Tu su i upale prostate koje su česte i koje muče mušku populaciju.

Prostatitis se odnosi na niz bolesti s otežanim smetnjama mokrenja disurijom (bolno i neugodno mokrenje) i bolovima u međici. Neki su uzrokovani bakterijskom infekcijom prostate, dok drugi predstavljaju nejasnu povezanost nebakterijskih čimbenika upale i slabost mišića genitourinarne regije. Prostatitis može uzrokovati bakterijska infekcija, međutim, teško je razlikovati bakterijsku i nebakterijsku upalu, osobito kod kroničnog prostatitisa.

Kada govorimo o bakterijskim upalama prostate (prostatitis) dijelimo ih na akutni bakterijski prostatitis i kronični bakterijski prostatitis. Bakterija koja ih uzrokuje je Escherichia coli. E.coli je vrsta bakterije koja živi u našem organizmu u donjem dijelu našeg probavnog trakta u crijevima i važna je za pravilnu probavu hrane i neophodna za rad crijevne flore. E.coli je normalni stanovnik crijeva, pa tako prolazi i do urinarnog trakta u kojem ako se zadrži dolazi do bakterijske infekcije.

Bakterijska infekcija prostate (prostatitis) može biti neugodna i bolna. Jedan od glavnih simptoma je bolno i otežano mokrenje uz osjećaj da mjehur nije potpuno prazan, stalna i neodgodiva potreba za ponovnim mokrenjem nakon mokrenja i uzastopni odlazak na toalet noću (nokturija). Uz bolno i otežano mokrenje dolazi i do jakog peckanja i žarenja prije, tijekom ili nakon mokrenja koje može biti nelagodno. Nemogućnost kontrole mokrenja (inkontinencija) isto tako jedan je od neugodnih simptoma. Može se pojaviti i bol u donjem dijelu zdjelice pa čak i u križima kao reakcija na upalu. Znakovi i simptomi slični gripi kao što su temperatura, zimica, bol u mišićima isto mogu biti znak bakterijske upale. Neugodan i jak miris mokraće, te zamućena mokraća mogu upućivati na to da se radi o upali.

Kako biste umanjili tegobe vezane za prostatu na prirodan način,tu je naš Proplus paket koji sadrži Proplus čaj, Šumi kapi i još 30 ml kapi Vrbovice, a koji je osmišljen za probleme sa mokraćnim mjehurom i prostatom kod muškaraca. U svom sastavu sadrži pravu blagodat bilja kao što su zelen vrbovice, list breze, zelen rusomače, list velike koprive, korijen peršina i zelen zlatnice, koji u kombinaciji sprječavaju teško i bolno mokrenje uz osjećaj peckanja, smanjuju povećanu i bolnu prostatu, te uz kapi djeluju antibakterijski i diuretski tj. potiču mokrenje i dezinficiraju cijeli mokraćni sustav.