Kada promatramo ljudsko tijelo u cjelini onda možemo zaključiti da je ono savršena sinergija svih sustava od kojih smo satkani, tj. svi naši sustavi savršeno se nadopunjuju kako bi naše tijelo funkcioniralo besprijekorno.
Upravo tako funkcioniraju i limfni sustav i venska cirkulacija.
Limfni sustav jedan je od dva glavna sustava odgovorna za kretanje tekućine u našem tijelu. Drugi je kardiovaskularni sustav u koji spada i venska cirkulacija. Ova dva cirkulacijska sustava rade zajedno kako bi osigurali da tkiva našeg tijela dobiju hranjive tvari i kisik, a eliminiraju tzv. otpadne tvari.
Limfni sustav je mreža limfnih žila koja transportira limfnu tekućinu usmjereno prema srcu, čime se tijelo čisti od otpadnih tvari i toksina.
Kako se limfa vraća natrag prema srcu, ona mora prolaziti kroz limfne čvorove – male, okrugle mase koje filtriraju bakterije, otpad i druge toksine, a sadrže i bijele krvne stanice koje brane organizam od infekcije. Dok dišemo i pomičemo ekstremitete čime aktiviramo mišiće, limfa se neprestano pomiče prema srcu iz udaljenih dijelova tijela. To je vrlo slično načinu na koji se venska krv kreće natrag prema srcu kroz vene. Početno se limfa pomiče iz limfnih kapilara i prelazi u veće limfne žile. Mnoge limfne žile nalaze se točno ispod površine kože. Na kraju limfa putuje do jednog od dva velika limfna kanala neposredno ispod vrata, gdje se izbacuje u potključnu venu i vraća u krvotok. U venskom sustavu razlikujemo površinski i duboki venski sustav. Površinski venski sustav može se opisati kao mreža manjih vena primarno smještenih u sloju potkožnog tkiva između kože i mišića. Sustav dubokih vena, koji se nalazi u mišićnom tkivu, odgovoran je za transport oko 90% krvi, uz pomoć okolnih mišića, od ekstremiteta prema srcu. Sustav mišićno venske pumpe potkoljenice aktivira se samo kada dolazi do kontrakcije, odnosno stiskanja i opuštanja mišića. Kada mišići noge i stopala rade (tjelesna aktivnost – hodanje ili trčanje) sustav mišićne venske pumpe je aktivan. Pomicanjem nogu mišićno venska pumpa radi kako bi osigurala dobru cirkulaciju krvi u nogama.
Dugotrajno stajanje ili sjedenje sprečava protok krvi prema srcu. Pod određenim okolnostima to može dovesti do venske insuficijencije, koju karakteriziraju nepravilno funkcioniranje zalistaka vena koji uzrokuju nakupljanje krvi u venama. Venska insuficijencija može biti početna točka različitih venskih poremećaja, uključujući uobičajene paučinaste ili proširene vene, ali i težih venskih poremećaja, poput edema (oticanje ekstremiteta), kožnih promjena i ulceracija.

Upravo kod ovih problema pomoći će Vam naše Oxygen Optimal kožne papuče i Oxygen Optimal sokne koje u sebi sadrže terapijsko vlakno Celliant®. Celliant® je vlakno koje upija toplinu iz tijela te ju vraća nazad kao infracrvenu energiju u tkiva i mišiće kako bi potaknuo cirkulaciju, ublažio i olakšao bolove, povećao razinu kisika u krvi i samim time potaknuo brži oporavak organizma. Upravo su takve i naše kućne kožne papuče koje u tabanici sadrže vlakno Celliant®. Gornjište papuče napravljeno je od eko kože sa rupicama za bolju prozračnost, imaju mogućnost proširenja same papuče pomoću kopče, na unutarnjem dijelu nemaju šavova i vrlo su lagane.
Dok Oxygen Optimal sokne isto tako sadrže u tabanici vlakno Celliant®, nemaju gumicu, tj. ne stišću. Papuče i sokne idealne su za osobe koje imaju probleme sa venama, cirkulacijom, hladnim nogama, trncima u nogama, otečenim nogama, ranicama, ali i za obnovu organizma i zdravlje svih ljudi.