Stopala su Vam hladna kao led? Osjećate bolove i grčeve u mišićima koji Vas bude iz sna? Otekline, osjećaj težine u stopalima i gubitak osjeta jasni su pokazatelji poremećaja cirkulacije.

Osjećaj hladnoće u stopalima čest je problem s kojim se susreće veliki broj ljudi. Jedan od razloga je oslabljena periferna cirkulacija i nemogućnost protoka dovoljne količine krvi kroz krvne žile. Niske temperature dodatno pogoršavaju simptome nedostatne cirkulacije jer izlaganje hladnoći dovodi do normalne pojave – vazokonstrikcije (suženja) krvnih žila. Na niske temperature u zimskom periodu ne možemo utjecati, ali na određene uzročnike loše cirkulacije možemo.
Nekoliko je uzročnika koji mogu dovesti do problema s protokom krvi:
Ne krećete se dovoljno – dugo sjedite ili stojite na poslu, draže Vam je odmarati pred televizorom nego otići u šetnju, koristite dizalo umjesto stepenica, u dućan idete automobilom…
Nepravilno se hranite – masna, pržena, slana i jako začinjena hrana pospješuju taloženje plaka unutar krvnih žila koji smanjuju protok krvi kroz krvne žile i mogu dovesti do nastanka trajno povišenog krvnog tlaka.
Ne unosite dovoljno tekućine – unošenje manje od 8 čaša vode dnevno može loše utjecati na cirkuliranje krvi u tijelu, također i konzumacija slatkih ili alkoholnih pića.
Pušite – pušenje dovodi do suženja krvnih žila.
Imate prekomjernu tjelesnu težinu – pretilost je ozbiljan rizični čimbenik za nastanak ateroskleroze i hipertenzije, što u uznapredovalom stadiju može dovesti do nastanka srčanog ili moždanog udara.
Ako su Vam noge hladne i otečene, ako patite od bolova i grčeva u mišićima, ako ste izgubili osjet u stopalima ili su trnci jedino što osjećate, ako Vas nešto od navedenog sprječava u uživanju u zimskim radostima, imamo rješenje za Vas!

Oxygen Optimal linija proizvoda predstavlja Vam Čarape O2O. Čarape su izrađene od najfinijeg pamuka kako bi nogama osigurale prozračnost. Celliant® klinički dokazano potiče cirkulaciju, podiže volumen kisika u krvi i tkivu do 29%, umanjuje bolove, grčeve i trnce u nogama, ubrzava proces zarastanja ranica i skraćuje vrijeme oporavka. Celliant® apsorbira energiju (toplinu) iz tijela i emitira (vraća) ju natrag kao Infracrvenu energiju (IR) u mišiće i tkivo, kako bi pomoglo smanjenu tegoba koje se povezuju s lošom perifernom cirkulacijom. Preporučuju se svim osobama koji pate od loše periferne cirkulacije, hladnih i umornih nogu, grčeva u mišićima i trnaca u stopalima, pogodne su kao prevencija nastanka dijabetičkog stopala jer sprječavaju nastanak ranica i, ukoliko ranice već postoje, potpomažu bržem i sigurnijem zarastanju istih.