Živimo u modernom i užurbanom svijetu koji je trenutno ograničen pandemijom. Zdravu prehranu zamijenili smo konzumiranjem nezdravih namirnica, prekomjernim unosom soli, šećera, kave ili alkohola, duge šetnje prirodom zamijenili smo odmaranjem pred TV ekranom, sjedeći u improviziranom kućnom uredu, vozeći se automobilom čak i do obližnjeg dućana…

Primjetili ste da su se u zadnje dvije godine neočekivano nakupili prekomjerni kilogrami? Umarate li se brže nego inače? Osjećate li bolove u nogama nakon kratke aktivnosti? Hladno Vam je, posebice u predjelu potkoljenica i stopala? Osjećate li grčeve u mišićima?

ZAŠTO JE TO TAKO?

Smanjena tjelesna aktivnost, nepravilna prehrana, pretilost, smanjen unos tekućine i  dugotrajno sjedenje uvelike utječe na protok krvi kroz krvne žile. Procesom cirkulacije putem krvi se ljudski organizam opskrbljuje optimalnom količinom kisika i hranjivih tvari kako bi sve stanice u tijelu mogle opstati i pravilno funkcionirati. Prekomjerna tjelesna težina uzrokuje nakupljanje plaka unutar arterija koji sužava stijenku krvne žile i smanjuje protok krvi. Mirovanje i nekretanje smanjuje aktivaciju mišića koja je prijeko potrebna za optimalnu i pravilnu funkciju venskog krvotoka. Cirkulacija krvi u venama direktno ovisi o “mišićnoj pumpi” pomoću koje se krv bogata otpadnim tvarima i ugljikovim dioksidom kreće suprotno od gravitacije i odstranjuje toksine iz organizma.

ŠTO SE DOGAĐA KADA DOĐE DO PROBLEMA SA CIRKULACIJOM?

Vraćamo se na početak! Osjećate se umorno i razdražljivo. Stopala i potkoljenice su hladne, hladno Vam je. Budite se usred noći zbog grčevite boli u listovima. Koža stopala je promijenila boju u blijedu, plavu ili ljubičastu. Oslabljen je osjet i teško se krećete. Imate ranicu na stopalu koja danima ne zarasta.

Jedno je jasno. Imate problem s cirkulacijom!

OXYGEN OPTIMAL linija proizvoda predstavlja Vam Čarape i Sokne O2O. Izrađene su od najfinijeg pamuka kako bi nogama osigurale prozračnost. Terapijsko vlakno u čarapama i soknama klinički dokazano potiče cirkulaciju, podiže volumen kisika u krvi i tkivu do 29%, umanjuje bolove, grčeve i trnce u nogama, ubrzava proces zarastanja ranica i skraćuje vrijeme oporavka. Preporučuju se svim osobama koji pate od loše periferne cirkulacije, hladnih i umornih nogu, grčeva u mišićima i trnaca u stopalima, pogodne su kao prevencija nastanka dijabetičkog stopala jer sprječavaju nastanak ranica i, ukoliko ranice već postoje, potpomažu bržem i sigurnijem zarastanju istih.